Forex стратегија за почетници - "Слободен свеќа"

февруари 02 08:24 2017

Оваа стратегија е погодна за трговците кои неодамна почнаа да работат во финансискиот девизен пазар. Се должи на леснотија и едноставност на користење на тактики во пракса, играчот мора да се земе предвид на системот. Покрај тоа, "Слободен свеќа" покажа одлични резултати во однос на профитабилноста во метод на време на тестирање.

Првично, стратегијата е пресметано со тргување на временски интервал M15, а со тоа зголемување на бројот на трговското работење, Таа има позитивен ефект на зголемување на приносот, ако го земеме како пример за резултатот од интервалот во M30 и Н1.

Карактеристични одлики на стратегијата за тргување

Слободен свеќа - терминот имплицира свеќа, не ги допирајте просек се движат како што нема тело и без опашка. Тргување osuŝestvlât'sâ ТФ 15, со користење на различни валута пара. Покрај тоа, во случај на, Ако шпекулант не добие доволен број на тргување сигнали, или сака да го зголеми бројот на акции, можете да го користите т.н. крос-стапки.

Основата и единствениот индикатор се користи во трговијата на оваа стратегија - ЕМА, со интервал од девет.1

Во однос на препораките на стратегија, прво на сите треба да се забележи сесија, кој метод покажа подобри резултати - е во Европа и Америка, но, и покрај на податоците обезбедени, точки для вхождения по“Free candle” можно отыскать и на азиатской. но, важно да се каже, дека последната опција за оние, кои сакаат во текот на ноќта трговија на девизен курс. Во врска со оваа предност има многу контроверзни прашања, кои играчи поделени во неколку кампови. Поттикнување на исходот на ова прашање, може да се каже, дека треба да го послушаме шпекулант своето искуство, и да ги земе предвид резултатите предвидени со стратегијата за тестирање.

Трговија врши преку брокерската компанија со позитивна репутација, докажано - на исто ниво.

Сега за слободен свеќа - свеќа е, во кој не постои контакт помеѓу телото и сенките од движечкиот просек (интервал од девет). Треба да се напомене, дека во присуство на нахакан тренд, завршување на цената ќе се наоѓа над вредноста на отворањето, туку напротив мечка.

Нијанси на користење на стратегија за трговија во пракса, или дека треба да се потсетиме на играчот
Првото нешто да се направи за да се пресмета на сегашниот тренд на пазарот. Тоа треба да биде зголемувањето на тип, односно ЕМА треба да се движат нагоре. После тоа, ние одиме во потрага по слободен свеќа-тип на бик, кој се наоѓа над движат просек со девет интервали.2

Кога играчот се најде слободен од типот говеда на свеќа, шпекуланти очекуваат затворање на оваа позиција. Кога цената треба да биде завршен ќе биде повисока од вредноста на максималната искра соочуваат со овој, Потоа, во почетокот на понатамошно искра играч може да влезат на пазарот, од тргување на стекнување.

Се изложуваат станица наредби, а потоа на следната слика, ниво одговара на сто Lossov најниско ниво на слободни свеќи тип. Со цел да се пресмета големината на добивката преземе, што треба да се множи со големината на слободен свеќа во ставовите две. Од како резултат на бројот на точки на ниво може да се отвори зделка.

Еве трговецот мора да се запамети овој момент, кога цитат достигна на трговската марка од над седумдесет проценти од растојанието помеѓу местото на откривање и гости загуба, операција стане профитабилна.

Ние продолжи да се разгледа условите за продажба.

Првото нешто да се направи за да се пресмета на сегашниот тренд на пазарот. Тоа треба да биде тип топ-долу, односно ЕМА треба да се движат нагоре. После тоа, ние одиме во потрага по бесплатно свеќи носат тип, кој се наоѓа под движат просек со девет интервали.

3

Кога играчот најде тип бесплатно свеќа мечка, шпекуланти очекуваат затворање на оваа позиција. Кога цената треба да биде завршен ќе биде под максималната вредност на свеќа стои во предниот дел на овој, Потоа, во почетокот на понатамошно искра играч може да влезат на пазарот, од трговијата за продажба.

Се изложуваат станица наредби, а потоа на следната слика, на ниво на сто нарачки загуби одговара на ознаката за максимално количество на слободна вид искра. Со цел да се пресмета големината на добивката преземе, што треба да се множи со големината на слободен свеќа во ставовите две. Од како резултат на бројот на точки на ниво може да се отвори надолу зделка.

Еве трговецот мора да се запамети овој момент, кога цитат достигна на трговската марка од над седумдесет проценти од растојанието помеѓу местото на откривање и гости загуба, операција стане профитабилна.

Поттикнување на резултатите можеме да го кажам следново, дека оваа стратегија е продуктивно и лесно за почетниците шпекуланти.

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 (1 проценки, просечната: 5.00 од 5)
Загрузка...
  категории:
  

Фејсбук коментари:


Напиши коментар!

0 коментар

Сè уште нема коментари!

Биди прв да започне коментар!.

Додадете коментар

Вашите лични податоци се безбедни Вашата е-пошта нема да биде објавен и лични податоци нема да се пренесуваат на трети лица.
Сите полиња се задолжителни.